Giant G2200E Elektrische shovel

GIANT G2200E (ELEKTRISCHE SHOVEL)

 

Waarom een elektrische shovel kopen?
 

De grote verschillen van een elektrische shovel ten opzichte van een diesel variant zijn:

Voordelig rijden (waarschijnlijk circa 1 euro per draaiuur aan elektriciteit) en minder onderhoud.

Er zitten verscheidene subsidies op deze shovel, die de diesel variant niet krijgt. Geruisloos, kunt tijdens het werken goed met elkaar praten Je kunt hem niet even bijvullen zoals bij een diesel. De grootste accu gaat wel 8 uur lang mee.

Hoog koppel, ook bij lage snelheid

Op de elektrische shovel van Giant zit MIA (investeringsaftrek van 36%) en Vamil (75% van de investeringskosten afschrijven).

In enkele provincies krijg je extra subsidies (bovenop de MIA en Vamil) op een elektrische shovel. Dit kan al snel oplopen tot € 20000,-.

Een voordeel van Giant ten opzichte van andere merken is dus dat deze in de MIA Vamil valt. Een tweede voordeel ten opzichte van andere merken is dat ze gebruik maken van 48V systeem. Andere merken gebruiken 270V of zelfs 400V, ondanks dat deze voltages voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen, bijvoorbeeld elektrocutie via een kapotte kabel.

Dus lagere onderhoudskosten en interessant qua aanschaf door subsidies.

Het opladen van de accu

Het laden van het apparaat kan met het standaard laadsysteem dat aanwezig is op de shovel. Of natuurlijk met een externe snellader, waardoor de oplaadtijd aanzienlijk verkort wordt. Met de grootste snellader, wordt de accu van 250Ah en 375Ah binnen 80 minuten opgeladen. De grootste accu (500Ah) is binnen 1 uur en 30 minuten opgeladen.

Vraag onze verkopers naar de voorwaarden.

g2200e_2

 


Top